Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 durft te kiezen

Kiezen, en vooral durven te kiezen, dat is waar het de aankomende jaren in onze gemeente om gaat. Keuzes maken die de gemeente al te lang voor zich uitschuift. Keuzes over de toekomst van Sint-Michielsgestel, over de inrichting van sociale voorzieningen, maar vooral ook over ons huishoudboekje. Want: elke euro kan maat één keer worden uitgegeven.

 Van kaasschaaf naar kiezen

In de afgelopen jaren is er bezuinigd met de kaasschaaf. Oftewel: overal net wat minder aan uitgeven maar toch proberen om alles te blijven doen. Dat klinkt aardig, maar het is eigenlijk de slechtste oplossing. De kaasschaaf geeft willekeur en moeilijke keuzes worden vooruitgeschoven. Het is ook niet effectief: in vier jaar tijd volgde bezuinigingsronde op bezuinigingsronde, maar elke keer bleek dat het niet genoeg was. D66 maakt heldere keuzes: waar we wel in investeren maar ook waar dat (even) niet kan.

 Keuze 1: onderwijs

Onderwijs is voor D66 de eerste keuze. Daar investeren we in. Onderwijs is namelijk de toekomst voor onze gemeente, ons land en voor Europa. Een toekomst die hier, in Sint-Michielsgestel begint. Met goede huisvesting, moderne voorzieningen en topkwaliteit onderwijs op basis- en middelbare scholen. D66 zorgt dat de volgende generatie klaar is voor de toekomst.

Keuze 2: werk

Ook werk is een belangrijke keuze. Werk hebben zorgt niet alleen voor welvaart, maar ook voor eigenwaarde. Niets is erger dan niet (meer) mee kunnen doen, langs de zijlijn staan. D66 wil mensen die tijdelijk aan de kant staan zo snel mogelijk helpen weer op eigen benen te staan.

Keuze 3: ondernemers

Maar daarmee zijn we er niet. Banen liggen niet voor het oprapen en daar ligt een rol voor de gemeente. Door een gunstig investerings- en vestigingsklimaat te scheppen voor ondernemers. Door starters te stimuleren en te ondersteunen, bijvoorbeeld met kleinschalige huisvesting of Seats-2-Meet achtige omgevingen. En door te zorgen voor een goede fysieke en digitale infrastructuur.

Keuze 4: de fiets!

D66 wil ook graag investeren in de fiets. In een goed en veilig netwerk voor scholieren en forenzen. Niet langer ondergeschikt, maar juist gelijkwaardig aan ons wegennetwerk voor auto’s. Een netwerk dat het aantrekkelijk maakt om duurzaam naar het werk of naar school te gaan. Veilig en snel. Binnen de gemeente, maar ook naar ‘s-Hertogenbosch of kernen zoals Vught, Heeswijk-Dinther of Boxtel.

Dit zijn onze keuzes. Op woensdag 19 maart is de keuze aan u!

Roel Bouwman (Berlicum), kandidaat-raadslid voor D66
Gepubliceerd op 02-03-2014 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018