Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 14 april 2019

Europese verkiezingen: De toekomst is Europa

Op 23 mei kiest u voor het Europees Parlement. Stem D66 voor een sterk Europa.

De toekomst is Europa

D66 ziet Europa als de toekomst. Na jaren van diepe crisis en een pijnlijke Brexit blijken de fundamenten van de Europese Unie stevig te zijn. Dat is een hoopgevende constatering, want hoewel het economisch tij meezit, zijn de uitdagingen er niet kleiner op geworden. Geopolitieke spanningen en de aanpak van klimaatveranderingen gaan Nederland de pet te boven. Daar is Europa van essentieel belang. De toekomst van Nederland ligt in Europa.

D66 wil bijdragen aan de opkomende stroming van pro-Europese progressieve partijen die vooruit willen met het continent, staan voor de waarden waar de EU op gestoeld is en weerstand bieden aan een luidruchtig front van nationalistische partijen.

Sophie in ‘t Veld, lijsttrekker voor D66 in de Europese Verkiezingen: “Er laait een grote waardenstrijd op in Europa. Van mensen die minder rechtsstaat, minder inspraak voor vrouwen en minderheden willen. Daar moet iets tegenover staan. Geen partijen die meehuilen met de wolven in het bos, maar partijen die dit soort geluiden weerspreken.”

https://d66.nl/voor-europa/