Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 februari 2019

D66: Brabant duurzaam, gezond en vernieuwend

Duurzaam

D66 wil in Brabant en met Brabant bijdragen aan duurzame ontwikkeling. In ons verkiezingsprogramma komen veel van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties terug. Een deel behoort rechtstreeks tot de kerntaken van de provincie, andere doelen kunnen we helpen bereiken door de manier waarop we als provincie beleid maken en uitvoeren. D66 stelt hiertoe in dit verkiezingsprogramma drie waarden centraal: een gezond Brabant, een toekomstgericht Brabant en samen bouwen aan een mooier Brabant.

Gezond

Gezondheid is voor ons een centraal thema. Hoe gezonder je bent, hoe meer je jezelf kunt ontplooien, en hoe meer je mee kunt doen in de samenleving. Die samenleving verandert en vraagt om steeds nieuwe oplossingen, om innovatie. Gelukkig zijn juist Brabanders daar goed in: iets maken, uitproberen en verder verbeteren, net zo lang tot het lukt. Het vermogen om te creëren, opnieuw te beginnen en tenslotte iets te perfectioneren. In Brabant doen we dat samen. Zo bouwen we grootse zaken: van wagens in optochten en parades tot bedrijven als Suiker Unie, Philips en ASML.D66 wil gezondheid in alles centraal stellen. Dat betekent schone lucht, meer natuur, ruimte om te bewegen, waar het kan fietsen in plaats van auto’s, en ga zo maar door.

Vernieuwend

De wereld om ons heen verandert voortdurend. D66 wil dat we in Brabant zijn voorbereid op de toekomst, zijn voorbereid op verandering. Daarom zoeken we actief naar vernieuwing. We zoeken naar zaken die ons leven aangenamer maken, zoals een goed geïsoleerde woning, een elektrische auto of een nieuw medicijn. En naar zaken die ons voorbereiden op verandering, zoals akkerbouw die bestand is tegen klimaatverandering of industrie die zonder fossiele grondstoffen kan.

Kandidaten en programma PS 2019

Anne-Marie Spierings is onze lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. De volledige kieslijst treft u hier aan:

D66 Noord-Brabant presenteert met trots de kandidatenlijst

Alle standpunten van de D66-fractie in Provinciale Staten vindt u hier:

https://noordbrabant.d66.nl/standpunten/

Het complete verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen kunt u hier lezen:

https://noordbrabant.d66.nl/content/uploads/sites/80/2018/12/verkiezingsprogramma-D66-Noord-Brabant-2019-2023-LR.pdf