Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 februari 2019

Anne-Marie Spierings genomineerd voor groenste politicus

SINT-MICHIELSGESTEL – De in Maaskantje wonende Anne-Marie Spierings is genomineerd voor groenste politicus van Nederland. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurmonumenten. Er zijn in totaal tien genomineerden. Het publiek bepaalt welke drie politici door gaan naar de finale. Tot 10 februari kan gestemd worden via www.groenstepoliticus.nl.

Anne-Marie Spiering is namens D66 gedeputeerde voor onder andere agrarische ontwikkeling en energie. Ze heeft zich de afgelopen jaren veel ingezet voor een meer duurzame manier van landbouw, voor energiebesparing en meer duurzame energie. Spierings groeide op in het groen: het buitengebied tussen Vinkel en Heesch.

Klimaattop Zuid

De jury die de nominaties bekend maakte roemt onder andere haar ijver rondom de Klimaattop Zuid, waarin acties zijn afgesproken om klimaatverandering tegen te gaan zoals op het gebied van duurzame energie. Ook inzet op natuurinclusieve landbouw, heldere kaders voor milieu en gezondheid, en de maandelijkse agrofoodpluim, een waardering voor boeren die goed presteren, vallen in de smaak bij de jury.

Dit alles past voor de jury in het groene beleid van de provincie Brabant. Zo stimuleert de provincie burgers om actief bij te dragen aan natuurontwikkeling. Ook stelt de provincie geld en grond beschikbaar voor het natuurnetwerk en verpacht de provincie haar gronden bij voorkeur aan duurzame boeren.

Vereerd

Spierings: “Ik voel me ontzettend vereerd. Mijn inspiratie ligt in mijn jeugd. Bloemen plukken in de wei. Hutten bouwen in de houtwal langs de Wetering. Het natuurboek van mijn peettante. Mijn ene opa was imker, mijn andere opa was dol op zijn moestuin. Groen is mij met de paplepel ingegeven en de rode draad door mijn leven. Ik woon met veel plezier in Maaskantje, want het groen is altijd dichtbij: landgoed Coudewater, kasteel Heeswijk, Zegenwerp, Wilhelminapark, de Essche Stroom en de Dommel.”

Anne-Marie Spierings

Anne-Marie Spierings genomineerd voor groenste politicus