Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 maart 2018

D66 stelt aan u voor: Roel Bouwman, lijsttrekker

Roel Bouwman is fractievoorzitter van de Gestelse D66-fractie en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij woont in Berlicum en is ondernemer in de ICT-branche. Buiten het werk is hij fanatiek fietser en zeiler en registervinoloog.

Wat heeft D66 bereikt?
“Veel!”, zegt Roel. “D66 heeft bijvoorbeeld de handen op elkaar gekregen om onze geurverordening fors aan te scherpen. Rond het Laar in Berlicum, waar veel stankoverlast ervaren wordt, is mede door onze inzet een oplossing gevonden voor zowel omwonenden als voor de veehouderijen.” Roel is ook tevreden ook over de renovatie van het Elde College en de Roald Dahl-school. “Kinderen verdienen een fatsoenlijke leeromgeving!”

Vorig jaar lag er in de raad een voorstel voor een commerciële bieb. De fractie van D66 heeft zich als enige coalitiepartij daar tegen verzet. Roel: “Door ons duidelijke standpunt kantelde de mening van de gemeenteraad en is er gelukkig toch gekozen voor de openbare bibliotheek.”

Windturbines
Niet alles is gelukt, zoals zofnnepanelen op gemeentelijke gebouwen of windturbines op De Brand. “Alle partijen riepen hoe lelijk windmolens wel niet zijn, maar daar gaan we ons klimaat niet mee redden. D66 was als enige vóór en die windturbines zijn er dus nooit gekomen. Dat frustreert.”

Roel: “Wat mij betreft moeten we echt zo snel mogelijk werk maken van de energietransitie. We hebben maar een planeet en die wil ik graag fatsoenlijk achterlaten voor volgende generaties. Dat is ook niet iets dat ‘de politiek’ alleen kan. Daar moeten we allemaal aan bijdragen. Bijvoorbeeld in ons eigen huis. Maar de gemeente moet het goede voorbeeld geven.”

Fiets
We moeten het veel aantrekkelijker maken om de fiets te pakken, zegt Roel. “We hebben nu eindelijk een goede fietsverbinding over het kanaal, maar er moet nog veel gebeuren. Veilige en comfortabele fietspaden met rood asfalt, waar je als fietser altijd voorrang hebt. “Je kunt ook denken aan het toepassen van fietsstraten.”

“In Berlicum is het zaak om de Hoogstraat onder handen te nemen. We moeten van het idee af dat dit een doorgaande weg is. Laten we verkeer verleiden om straks, als het nieuwe Mercuriusplein af is, buitenom naar de A2 en naar Rosmalen te rijden, via de Runweg en de N279.”

Magazine
Heeft u de ‘Demo’ al ontvangen? D66 verspreidt dit lokale magazine huis-aan-huis in onze gemeente. Mocht u hem nog niet hebben en alvast digitaal willen lezen, kijk dan op onze website: https://sintmichielsgestel.d66.nl/
Stem 21 maart, graag op D66!