Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 november 2017

D66 Sint-Michielsgestel presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

D66 Sint-Michielsgestel heeft op 6 november de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Roel Bouwman, fractievoorzitter én lijsttrekker voor die verkiezingen, is trots op de gepresenteerde kandidatenlijst. “We hebben een mooie, evenwichtige lijst van uiteenlopende kandidaten. Kandidaten met ervaring, nieuw elan én met lokale verankering in onze gemeenschap.”

Jan Taks, ondernemer en initiatiefnemer van waterkrachtcentrale De Dommelstroom, staat op plaats 2. Onder zijn leiding keerde D66 in 2010 met twee zetels terug in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Jan Taks heeft een groen en duurzaam hart, wat ook blijkt uit het fantastisch initiatief om in de Dommel een heuse waterkrachtcentrale te realiseren.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kwam D66 in de coalitie en werd Alexander van den Dungen wethouder voor onze partij. Hij heeft het wethouderschap met veel plezier, inzet én succes ingevuld. Voor de  gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 staat hij als lijstduwer op de kandidatenlijst.

Anne-Marie Spierings is gedeputeerde voor D66 in de provincie en prijkt ook op de lijst. Zij zet zich als geen ander in voor de thema’s in haar portefeuille: agrarische ontwikkeling, energie en natuur. Spierings: “Deze thema’s zijn ook lokaal in mijn eigen gemeente SintMichielsgestel heel belangrijk. Soms kunnen de belangen uiteenlopen maar door alles zo duurzaam mogelijk aan te pakken, kunnen we er altijd uitkomen”.

De kandidatenlijst is democratisch tot stand gekomen zoals het D66 betaamt. Een onafhankelijke lijstadviescommissie heeft op basis van kandidaatformulieren en gesprekken een voorlopige lijst opgesteld. De afgelopen periode hebben alle lokale leden kunnen stemmen op deze lijst. Diezelfde leden werken momenteel hard aan de totstandkoming van een uitdagend verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

 

Kandidatenlijst D66 Sint-Michielsgestel gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

1 Roel Bouwman, Berlicum
2 Jan Taks, Sint-Michielsgestel
3 Cees Koopmans, Sint-Michielsgestel
4 Henri Elands, Berlicum
5 Marieke den Ouden, Sint-Michielsgestel
6 Robert Bood, Sint-Michielsgestel
7 Monique Roosen, Berlicum
8 Dirk van Oostveen, Sint-Michielsgestel
9 Vera Bax, Berlicum
10 Gwen van Valkengoed, Sint-Michielsgestel
11 Anne-Marie Spierings, Den Dungen
12 Alexander van den Dungen, Sint-Michielsgestel