Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 augustus 2017

Boxtel, Haaren Vught en Sint-Michielsgestel geven boodschappenlijstje ‘jeugdzorg’ aan Den Haag

TWEEDE KAMERLID RENS RAEMAKERS (D66) BRENGT WERKBEZOEK AAN BOXTEL

Tweede Kamerlid Rens Raemakers van D66 bracht maandag 21 augustus een bezoek aan Boxtel. De politicus sprak met wethouders Marusjka Lestrade (Boxtel), Alexander van den Dungen (Sint-Michielsgestel) en Saskia Heijboer (Vught) over jeugdzorg. Ook schoof hij aan bij een lunch met leden van de lokale afdelingen van D66.

Rens Raemakers kwam in maart 2017 in de Tweede Kamer en heeft in zijn portefeuille onder meer jeugdzorg en de participatiewet. Onderwerpen die ook in Boxtel, Haaren, Vught en Sint-Michielsgestel belangrijke én actuele onderwerpen zijn. Tijdens zijn werkbezoek sprak Raemakers met de drie wethouders en betrokken ambtenaren over actuele ontwikkelingen en de toekomst.

De vier gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Haaren werken nauw samen op het gebied van jeugdzorg. Gezamenlijk gaven de gemeenten het Tweede Kamerlid een boodschappenlijstje mee met daarop hun wensen en ideeën voor de komende jaren. “We willen vooral dat er niet teveel Haagse wijzigingen komen, zodat we kunnen transformeren”, benadrukte Alexander van den Dungen. Marusjka Lestrade: “Er is veel beweging geweest op dit terrein, we moeten nu doorpakken en doorgaan op de ingeslagen weg.” Ook vroegen de gemeenten nadrukkelijk aandacht voor de aansluiting van jeugdzorg op de Wmo.

Raemakers werd getrakteerd op een lunch in het Boxtelse gemeentehuis waarbij ook D66-wethouder Fons Potters uit Vught en leden van de lokale D66-afdelingen aanschoven. Er werd onder meer gesproken over het politieke klimaat in de drie gemeenten. Raemakers was zelf twee jaar lang gemeenteraadslid in Leudal (Limburg). “Ik heb daar altijd van genoten”, vertelde hij. “Het lokale politieke spel was een goede leerschool en er gebeurde altijd wel iets.”

Na afloop kwamen ook de formatiebesprekingen even aan bod. Aan een voorspelling waagde Raemakers zich niet, de onderhandelingen zijn nog in volle gang en moeten natuurlijk binnenskamers blijven…