Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 9 juli 2010

Visie Poort van Gestel van tafel

De gemeenteraad heeft op 8 juli gesproken over een visie voor de Poort van Sint-Michielsgestel. Niet alleen de oppositiepartijen waaronder D66 maar ook de collegepartijen bleken moeite te hebben met deze visie. Wethouder Van Roosmalen beargumenteerde dat de visie urgentie had, maar dit blijkt alleen in zekere mate te gelden voor de zogeheten locatie Stegeman. Na een flinke discussie volgde een schorsing. Tijdens deze schorsing voerde het college overleg over de kritische geluiden uit de raad. De raad vindt het niet juist dat er een conceptvisie ligt zonder dat hiervoor kaders zijn gesteld door diezelfde. Burgemeester Pommer heeft namens het college afgesproken dat de visie nu niet aan de orde is en afgesproken om na de zomer terug te komen bij de raad over de Poort van Gestel.